Leer beter tillen

Bedrijven willen hun personeel graag gezond houden. Het is vervelend wanneer een personeelslid vanwege ziekte niet kan werken. Hierdoor komt werk niet af en kan er meer druk komen te liggen op andere personeelsleden. Als baas wil je er dan ook alles aan doen om ziekte te voorkomen. Zeker langdurige ziekte is vervelend voor een bedrijf. In veel bedrijven waar lichamelijk werk wordt gedaan kunnen er preventieve stappen genomen worden om lichamelijke klachten te voorkomen. Doet uw personeel veel fysiek werk? Dan kan dit voor lichamelijke problemen zorgen wanneer dit niet op de juiste manier gebeurd. Het is belangrijk dat je personeel leert om goed te tillen. Bij STEP kunnen ze jou en je personeel hiermee helpen op een preventief niveau. Door verschillende producten en diensten aan te bieden kunnen zij u een op maat gemaakt programma leveren dat er voor zal zorgen dat uw personeel goed leert tillen en geen langdurig ziekteverlof hoeven op te nemen vanwege de klachten die ze hebben vanwege het werk. Er zijn vier punten die de STEP aanpak definiëren:

  • onderzoek
  • preventief trainen
  • preventie in bedrijf
  • individuele training

Het bedrijf maakt gebruik van BodyGuard. Hiermee wordt gekeken naar de fysieke belasting van de rug, nek en schouder. Er wordt zo dus exact opgemeten hoe zwaar het tillen is voor uw personeelsleden en dat op een individueel niveau. Wanneer het tillen zwaar is voor bepaalde personen dan wordt er dus niet alleen binnen het bedrijf op collectief niveau getraind, maar ook extra op individueel niveau. Daarnaast kunnen er bijvoorbeeld maatregelen genomen worden om het tillen makkelijker te maken voor het personeel. Voor ieder bedrijf waar mensen lichamelijk werk doen, al is het maar het tillen van dozen die door de post geleverd worden, zouden een workshop moeten geven over hoe je goed moet optillen. Op die manier kunnen een heleboel problemen voorkomen worden en hoeft u zich dus geen zorgen te maken over het uitvallen van personeel voor een langdurige tijd.

Volg een workshop tillen met je personeel

Fysiek werk doen dag in, dag uit vraagt behoorlijk wat van het lichaam. Zeker wanneer het op de verkeerde manier gebeurd. Mensen tillen vaak verkeerd. Ze gebruiken teveel hun rug en kunnen hierdoor zeer ernstige klachten ontwikkelen. Dit is in het begin niet meteen zicht- of voelbaar, maar na verloop van tijd zul je de, soms onomkeerbare, schade zeker voelen. Heeft u personeel dat veel moet tillen? Zorg er dan voor dat zij weten hoe dit moet. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar het is verstandig om er zo veel mogelijk aan te doen om dit te voorkomen. Door juist te tillen kunnen er een heleboel problemen voorkomen worden. De rug is voor veel mensen een zwakke plek, maar ook andere delen van het lichaam kunnen te leiden hebben wanneer iemand het tillen niet goed doet. Het volgen van bijvoorbeeld een workshop kan hier al veel verandering in brengen. Bent u benieuwd wat jouw bedrijf nodig heeft? Zorg dat dat Step bij je langskomt om een onderzoek te doen. Zij stellen dan een plan voor je op en zorgen er voor dat uw personeel beter leert tillen, maar ook andere fysieke bezigheden kunnen zij sterk verbeteren. Voor iedere persoon is dit weer anders en daarom kijkt Step ook voornamelijk op persoonlijk niveau en zorgt voor oplossingen die een bepaald persoon flink kunnen helpen. Iemand met zwakke knieën heeft bijvoorbeeld een andere oplossing nodig dan iemand die fysiek uitermate sterk is. Dit zijn dingen waar rekening mee gehouden wordt en waar de training op wordt vastgesteld. Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Maak dan vandaag nog een afspraak.

Tillen met de juiste tools

Doet jouw personeel bijvoorbeeld zwaar tilwerk? Dan kan het niet alleen goed zijn om ze te leren tillen op de juiste manier, maar ook om hier bepaalde hulpmiddelen bij te gebruiken. Deze tools worden ook ontwikkeld door Step en zullen het werk dat je personeel moet doen een stuk makkelijker maken. Mensen die al fysieke klachten hebben zijn hier bij gebaat, omdat zij zo toch het werk kunnen blijven uitvoeren zonder nog ergere symptomen te ontwikkelen. Je bent blij met je personeel en dus wil je er voor zorgen dat ze zo lang mogelijk bij je bedrijf blijven werken. Dit is goed voor het bedrijf, omdat je mensen in dienst hebt die weten wat ze doen, maar ook omdat dit de kosten drukt. Wanneer iemand lang het ziekteverlof in gaat door bijvoorbeeld iets verkeerd te tillen dan kan het een hele tijd duren voor zo iemand genezen is en ook weer volledig aan de slag kan. Voor deze kosten zul jij dan wel opdraaien en dat is zonde. Een succesvol bedrijf kan de winst wel in betere zaken steken. Step maakt het mogelijk om een gezond bedrijf te hebben en te houden. Zij kunnen uiteraard eens rustig voor je kijken wat ze voor je bedrijf en personeel kunnen betekenen. Je zult dan zien dat er veel verbeterpunten liggen op bijvoorbeeld het gebied van tillen. Zorg dat deze doorgevoerd worden en voorkom problemen. Wanneer je dit allemaal preventief doet hoef je je hier geen zorgen over te maken. Dit komt de werkzaamheden ook weer ten goede. Mensen zonder klachten kunnen tenslotte harder werken en dat is voor de winst van het bedrijf niet verkeerd.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn