Keerklepcontrole bij Holland Building

De keerklepcontrole maakt onderdeel uit van het zogenaamde legionella beheersplan waar je als ondernemer mee te maken kunt krijgen. Deze controle moet gebeuren op jaarlijkse basis. Ieder jaar moeten dus de keerkleppen in de waterinstallatie worden gecheckt. Daarbij staat de vraag centraal of deze keerkleppen wel goed functioneren. Wanneer dat namelijk niet het geval is, dan kan de zuiverheid en de veiligheid van het drinken van water in het geding komen en als ondernemer ben je daarvoor verantwoordelijk. Houd dus rekening met de jaarlijke keerklepcontrole. De zogenaamde keerklepcontrole is opgesteld vanuit het waterleidingbesluit. In hoeverre het ook aan jouw onderneming de plicht is om deze jaarlijke controle uit te voeren, is afhankelijk van de situatie. Wanneer je als bedrijf valt in de hoge risico groep, dan is het zeker zo dat deze jaarlijke controle zal moeten worden uitgevoerd. Bij hollandbuilding.nl kun je terecht voor de jaarlijkse keerklepcontrole. Onze experts voeren een gedegen onderzoek uit zodat je als ondernemer weer even vooruit kunt en er geen gevaarlijke of onverantwoordelijke situaties ontstaan. De keerklepcontrole bestaat uit verschillende onderdelen die door onze experts zeer nauwkeurig worden uitgevoerd. Dat is ook wel zo belangrijk. Er zijn een aantal belangrijke facetten van de keerklepcontrole die op jaarlijke basis moeten worden uitgevoerd en deze bespreken we graag even om je een idee te geven van wat er moet gebeuren om voor een veilige situatie te zorgen:

  • De eerste stap is het identificeren van de keerklep van de installatie
  • Controle van type en montering
  • Controle van de druk en de opstelling van het rapport
  • Hollandbuilding

Keerklepcontrole steekproefsgewijs

We zijn allemaal gebaat bij zuiver drinkwater en het is dan ook vanzelfsprekend dat er strenge regels gelden om de zuiverheid van ons water ook te waarborgen. De controle vormt een zeer belangrijk onderdeel van dit waarborg. Alle stappen die moeten worden gezet bij het doen van een keerklepcontrole worden zeer nauwkeurig uitgevoerd en natuurlijk worden de stappen ook geregistreerd. Dat is heel erg belangrijk. Verschillende installaties zijn ook op verschillende manieren opgebouwd en bij grootschalige installaties hebben we niet enkel te maken met een enkele keerklep, maar met een veelheid aan keerkleppen. Er zijn installaties die wel vijftig keerkleppen hebben. Voorheen moesten deze kleppen allemaal stuk voor stuk worden gecontroleerd maar dat is sinds 2012 veranderd. De controle van installaties met meer dan vijftig kleppen, kan bij deze instrallaties steekproefsgewijs worden uitgevoerd. Dat wil zeggen dat de keerklepcontrole bij een aantal van de kleppen wordt toegepast, maar niet bij alle vijftig. De reden hiervoor is evident. De keerklepcontrole van installaties met meer dan vijftig kleppen zou dan namelijk wel heel erg veel tijd in beslag nemen. Natuurlijk geldt deze keerklepcontrole op basis van een steekproef dan weer niet voor installaties met speciale functies, of installaties die zich bevinden op zeer kritische situaties. Zorgen voor zuiver drinkwater en de risico┬┤s van legionella besmetting tot het minimum beperken is ontzettend belangrijk. Daarom is het dan ook zaak dat je je als ondernemer bewust bent van de regels die er gelden.

Meer weten?

Mocht je meer willen weten over legionella preventie en over zaken die daar mee van doen hebben, dan kun je altijd even contact opnemen met een van onze medewerkers. Je kunt dat telefonisch doen als je het prettig vindt om een medewerker persoonlijk te spreken, of even gebruik maken van het contactformulier dat je online vindt op onze website. Op onze website vind je bovendien alles wat je moet weten over zuivering en preventie. We raden je dan ook aan om alles rondom preventie eens goed door te nemen zodat je als bedrijf weet wat de te ondernemen stappen zijn.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn