Fysiotherapeut

We krijgen allemaal wel eens te maken met lichamelijke klachten en dan is het goed om te weten dat een fysiotherapeut in verschillende gevallen goed uitkomst kan bieden. Soms weet je zelf al meteen dat je het best naar deze behandelaar kunt gaan, andere keren ga je er naartoe op advies van je huisarts. Hoe het ook loopt, zeker is dat professionals op dit gebied er meestal voor kunnen zorgen dat jij je na een aantal behandelingen al weer een stuk beter voelt. Dus blijf vooral niet met je klachten doorlopen, maar ga er mee naar een huisarts en vraag een doorverwijzing aan of ga meteen naar een fysiotherapeut toe. Op die manier zul je snel weer in staat zijn om te doen wat je wilt kunnen doen. Je zult weer kunnen klussen, weer kunnen sporten of gewoon weer je dagelijkse bezigheden uit kunnen voeren. En dat is natuurlijk wel zo fijn, want niemand vindt het prettig om in zijn of haar bewegingen belemmerd te worden doordat het lichaam niet helemaal meewerkt. Het is daarom altijd raadzaam om na te gaan of en wat een fysiotherapeut voor jou zou kunnen betekenen.

Fysiotherapeut voor verschillende klachten

Vaak denken mensen dat een fysiotherapeut vooral ingeschakeld wordt in het geval van blessures en dat is ook zeker een van de redenen waarom je naar een dergelijke zorgverlener toe kunt gaan. Vaak kunnen zij een grote rol spelen in de behandeling van de klachten, kunnen zij bijdragen aan de genezing ervan en aan het voorkomen van vergelijkbare problemen in de toekomst. Maar er zijn ook heel veel andere zaken die zij kunnen behandelen, waar veel mensen niet zo goed van op de hoogte zijn. Wist jij bijvoorbeeld dat het aan te raden is om naar een fysiotherapeut te gaan als jij je sleutelbeen gebroken hebt? Natuurlijk kan deze de botbreuk niet voor jou herstellen, maar door middel van specifieke oefeningen kan er wel voor gezorgd worden dat je geen last krijgt van een stijve schouder als gevolg van het dragen van een mitella of van andere chronische klachten die kunnen ontstaan door te lang een zelfde houding aanhouden. Bij botbreuken is een bezoek aan een fysiotherapeut dus verstandig, maar zij kunnen bijvoorbeeld ook uitkomst bieden in het geval van migraine of andere hoofdpijnklachten. Het is daarom altijd verstandig om na te gaan of hun expertise voor jou van betekenis kan zijn.

Online fysiotherapie check

Hoe weet je nu of het voor jouw klachten raadzaam is om naar een fysiotherapeut toe te gaan? Je kunt dan natuurlijk naar je eigen huisarts gaan en deze om advies vragen, maar je kunt ook gewoon de online check doen via Hierhebikpijn.nl. Hoe werkt dit? Jij vult op de website in:

  • wat jouw geslacht is
  • in welk lichaamsdeel jouw klacht zich bevindt
  • welke pijnen en beperkingen je ervaart
  • wat jouw leeftijd is

Zo zullen er een aantal vragen aan jou gesteld worden en beantwoorden hiervan kost ongeveer vijf tot tien minuten. Aan de hand hiervan kan er een voorlopige diagnose gesteld worden en kun jij zien of het voor jou zinvol is om naar een fysiotherapeut te gaan. Is dat het geval, dan kun je bij hen meteen de adressen vinden van therapeuten die bij jou in de buurt zijn. Je hoeft niet eerst langs de dokter, je kunt gewoon zonder verwijsbedrijf contact met hen opnemen! Ervaar jij lichamelijke klachten en vraag jij je af of een fysiotherapeut hierin uitkomst zou kunnen bieden? Dan is het dus zeker aan te raden om de eenvoudige online check te doen op Hierhebikpijn.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn