Waarom zou je overstappen op elektrisch roken?

Veel rokers vragen zich af wat nu precies het grote voordeel is van elektrisch roken als je het vergelijkt met het roken van normale sigaretten. Dat zal ik je vertellen. Het roken van een elektrische sigaret (die je bijvoorbeeld koopt bij EA-Sigaret.nl) is vele malen minder slecht dan het roken van echte sigaretten. Het verschil zit hem in de rook. Een echte sigaret verbrandt, en daardoor ontstaat rook. Deze rook komt uiteraard in je longen terecht, waar hij schade aanricht. Bij elektrisch roken adem je geen rook in maar waterdamp. Deze damp ontstaat door het verhitten van een vloeistof (ook wel e-liquid genoemd) en deze adem je in. Om die reden wordt het ook wel dampen genoemd in plaats van roken. Natuurlijk zitten er aan het inademen van deze waterdamp ook risico’s, maar experts zijn het er wel over eens dat deze lager zijn dan bij het roken van echte sigaretten. En het leuke is, bij elektrisch roken heb je de keuze uit veel meer smaakjes dan bij echte sigaretten. De e-liquids zijn verkrijgbaar in ontelbaar veel smaken, het is bijna onmogelijk om ze allemaal uit te proberen. In de webshop van EA-sigaret bijvoorbeeld, verkopen ze meer dan 30 merken e-liquids! Het is een waar walhalla voor iedereen die reeds is overgestapt op de elektrische sigaret!

Kun je elektrisch roken zonder nicotine?

De reden dat veel mensen overstappen van het roken van normale sigaretten op elektrisch roken is dat je bij de tweede meer controle hebt over hoeveel nicotine je binnenkrijgt. Nicotine staat ook wel bekend als het meest schadelijke stofje uit sigaretten, en dit is dan ook het stofje waar je zo verslaafd aan raakt. E-liquids zijn er echter in verschillende sterktes. Als je net bent overgestapt zou je een vloeistof kunnen kiezen waar nog redelijk veel nicotine inzit, maar daarna kun je dat langzaam afbouwen. Op die manier kun je in feite helemaal stoppen met het roken (of dampen) van nicotine. Uiteindelijk kun je e-liquids zonder nicotine gaan gebruiken. Het spreekt voor zich dat deze veel minder slecht voor je gezondheid zijn. Dat is dan ook de reden dat elektrisch roken zo populair is. Je hebt simpelweg meer controle en keuzevrijheid in de hoeveelheid nicotine die je binnenkrijgt als je rookt (dampt!)

Welke smaakjes e-liquid zijn er allemaal?

In de webshop van EA-sigaret kun je alle benodigdheden voor elektrisch roken kopen, en dus ook al die smaakjes e-liquid. Grof gezegd kunnen deze qua smaak worden opgedeeld in de volgende categorie├źn:

  • Tabak smaken
  • Fruit smaken
  • Menthol smaken
  • Bijzondere smaken

De eerste drie categorie├źn spreken natuurlijk voor zich. Tabak smaken lijken erg op de smaak van normale sigaretten, fruit smaken betreffen banaan, appel, etc. en de menthol smaken zijn lekker fris en munt-achtig. Bij EA-sigaret verkopen ze ook heel veel bijzondere smaakjes voor het elektrisch roken. Smaakjes die in eerste instantie een beetje gek klinken, maar toch ontzettend lekker zijn, probeer ze eens! E-liquid met appeltaart smaak bijvoorbeeld, of vanille. Deze zijn beiden erg zoet, en dus ideaal voor echte zoetekauwen! Maar wat dacht je van e-liquid met bubblegum smaak, cola smaak of caramel? Bij EA-Sigaret vind je ontelbare van dit soort bijzondere smaakjes e-liquid. Daarmee wordt e-smoken naast dat het minder slecht voor je gezondheid is ook nog een stuk lekkerder! 

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn