Verslavingszorg bij SolutionS-center

Een alcoholverslaving ontstaat niet uit het niets. Er ligt vaak een geschiedenis aan ten grondslag en die geschiedenis is belangrijk voor het aanpakken van het probleem. Verslavingszorg bij Solutions-center.nl is zorg op maat met een duurzaam resultaat. Wanneer je er achter komt dat je leven door het overmatig gebruik van alcohol onbestuurbaar is geworden, zul je na verloop van tijd tot het punt komen dat uitreiken naar een kliniek voor verslavingszorg de juiste keuze is. Verslavingszorg kan de eerste stap zijn op weg naar genezing van een alcoholverslaving. Het is een belangrijke stap. Wanneer je besluit om verslavingszorg op te zoeken dan zul je eerst een intake gesprek voeren. Dit intake gesprek bestaat uit twee delen waarin er in eerste instantie in zal worden gebracht wat de situatie is. Het tweede deel van de intake procedure bestaat uit een gesprek met de psychiater en een lichamelijke check. Alcohol is een verslaving die dodelijke gevolgen kan hebben en bij langdurig misbruik van alcohol kan het lichaam flink te lijden hebben gehad. Daarom moet er voor de verslavingszorg op geestelijk niveau van start gaat, een goed worden gekeken naar het lichaam en of er bepaalde maatregelen moeten worden genomen ten aanzien van de gezondheid.

Verslavingszorg; detox en toezicht

In sommige gevallen is het lichaam van de verslaafde danig vergiftigd dat een detox noodzakelijk. Tijdens een detox zal het lichaam ontgiften. Deze periode van de verslavingszorg kan een paar dagen duren, maar er kan ook weken overheen gaan. Hoe lang deze ontgifting duurt is in grote mate afhankelijk van het middel waar de verslaafde afhankelijk van was. Daar zit dus wel degelijk verschil tussen. De detox periode van de verslavingszorg kan zwaar zijn, maar de intensiteit van de verslavingszorg zal daarna wel minder zijn en er kunnen snel grote stappen worden gezet. Bij SolutionS hebben we een diagnostisch centrum waar verslaafden tijdens de verslavingszorg onder toezicht worden gehouden. Deze periode van de verslavingszorg gaat over ontgiften maar het is ook een periode waarin er meer wordt uitgelegd over de stappen die volgen. Dat zijn bij SolutionS in totaal twaalf stappen. Ook worden er in deze fase nog enkele onderzoeken gedaan. We zijn namelijk vaak nog steeds lichamelijk aan het ontgiften en willen er klaar voor zijn als we daadwerkelijk met het twaalf stappen programma aan de slag gaan.

Twaalf stappen

Het twaalf stappen programma is vele wel bekend. Het is in de US het meest gebruikte model. In deze aanpak van de verslavingszorg wordt alcoholverslaving als een ziekte gezien. In het kort houden de twaalf stappen het volgende in:

 • Het toegeven dat het leven onstuurbaar was geworden;
 • Het erkennen van de problemen en toegeven van de noodzaak van hulp;
 • Het aanvaarden van de hulp en de openheid om aan de slag te gaan;
 • Het terugkijken op het leven met een eerlijke blik;
 • De wereld in en praten met je vertrouwenspersoon;
 • Een blik op jezelf; wat is jouw aandeel?
 • Openstaan jezelf te veranderen;
 • Onderzoeken wie je in het proces pijn hebt gedaan;
 • Zoek de mensen op die je schade hebt aangedaan;
 • Zelfbewustzijn is een dagelijks uitgangspunt;
 • Bid en mediteert; zorg voor stilte in je leven;
 • Help anderen die lijden en wijs ze de weg naar zichzelf.

De twaalf stappen zijn de stappen naar jezelf toe en zorgen ervoor dat je met je verslaving leert om te gaan. Veel mensen hebben hun leven zien veranderen door het volgen van deze stappen en voelden dat ze weer vol in het leven stonden. Neem contact op voor meer informatie of bel.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn